27 September 2023

Program EDUSKILLS empowerNCER Community dianjurkan oleh empowerNCER Kemahiran & Keusahawanan Daerah Batang Padang.

Program telah dirasmikan oleh
Encik Mohd Halmi Bin Miswan
Timbalan Pegawai Pendidikan
Sektor Pembelajaran
Pejabat Pendidikan Daerah Tapah.

Terima Kasih Kepada Pusat empowerNCER Daerah Batang Padang di atas jemputan bagi merasmikan Program EDUSKILLS empowerNCER Community Daerah Batang Padang.

Syabas dan tahniah kepada SMK Bidor kerana telah dipilih sebagai salah sebuah sekolah di Daerah Batang Padang untuk memperkenalkan lagi apa itu empowerNCER Kemahiran & Keusahawanan.

Selain itu, Kolej Vokasional Slim River turut dijemput untuk membuka booth pameran sebagai medan untuk memperluaskan lagi TVET di kalangan pelajar-pelajar sekolah harian.

Penyertaan seramai 7 peserta empowerNCER Daerah Batang Padang dan 2 orang tenaga pengajar sebagai pemantau.

Program ini mendapat penglibatan daripada 40 pelajar SMK Bidor dan 3 guru untuk memperkenalkan lagi TVET melalui Program EDUSKILLS empowerNCER Community Daerah Batang Padang.

Semoga perkongsian melalui program ini dapat menjadi panduan, pencetus minat serta pembakar semangat di masa akan datang.

Sekian Terima Kasih

#empowerNCERPerak